Care sunt noutățile în cazul ”Rabla CLASIC” 2018

in Legislatie, Transport 15 March 2018 34 Views

Programul ”Rabla CLASIC”, destitat atât persoanelor fizice, cât și celor juridice, a demarat, joi, cu un buget alocat de 133 milioane de lei, care va acoperi achiziţionarea unui număr de circa 19.000 de vehicule noi, a anunțat ministrul Mediului, Grațiela Gavrilescu.

Care sunt noutățile în cazul ”Rabla CLASIC” 2018

Cel mai longeviv program guvernamental este lansat astăzi, iar ţinta României începe să fie îndeplinită aşa cum ne-am asumat. Persoanele fizice pot începe din acest moment să meargă la producătorii validaţi în vederea îndeplinirii formalităţilor de înscriere pentru a-şi achiziţiona un autovehicul nou, cu emisii scăzute, în locul celui vechi, poluant. În acelaşi timp, persoanele juridice pot depune, începând de astăzi, dosare de acceptare la Administraţia Fondului pentru Mediu, în condiţiile Ghidului de finanţare, până pe 28 septembrie 2018. Eforturile nu sunt numai ale noastre, ci şi ale celor care creează locuri de muncă în România. Anul acesta, Guvernul României, prin Administraţiei Fondului pentru Mediu, a alocat pentru “Rabla Clasic” suma de 133 milioane lei. Deci, aproximativ 19.000 de autovehicule noi vor ajunge pe şoselele României”, a declarat ministrul Graţiela Gavrilescu, la conferinţa de lansare a programului guvernamental.

Una dintre principalele noutăţi este faptul că, în premieră, microbuzul devine autovehicul eligibil pentru casare. De asemenea, proprietarul poate achiziţiona mai multe autovehicule noi în schimbul predării spre casare a unui număr echivalent de autovehicule uzate, beneficiind în acest mod de mai multe prime de casare.

2.000 de mașini electrice pot fi achiziționate prin noul program ”Rabla PLUS”

Cuantumul primei de casare rămâne și în 2018 la 6.500 de lei pentru fiecare autovehicul uzat mai vechi de opt ani dat spre casare şi se acordă pentru achiziţionarea unei maşini noi a cărui sistem de propulsie generează maximum 130 g de CO2/km.

Totodată, la prima de casare se poate adăuga un ecobonus de 1.000 lei în cazul achiziţionării unui autovehicul nou, echipat cu sistem de propulsie care generează o cantitate de emisii de maximum 98 g de CO2/km în regim de funcţionare mixt şi/sau un ecobonus de 1.700 lei la achiziţionarea unui autovehicul nou, echipat cu sistem de propulsie hibrid.

În cazul în care se întrunesc ambele condiţii, cele două ecobonusuri pot fi cumulate cu prima de casare standard.

În cazul persoanelor juridice, acestea pot solicita prin cererea de finanţare cel mult echivalentul în lei al sumei de 200.000 euro (sau 100.000 euro, dacă activează în domeniul transporturilor rutiere de mărfuri) la momentul depunerii dosarului de acceptare.

Ministrul Mediului dezminte informațiile legate de introducerea taxei auto la începutul verii

Comentarii

comentarii