Eat Smart

FAO: Crizele alimentare continuă să lovească și foamea acută să se intensifice

Raportul Global privind Crizele Alimentare avertizează în ceea ce privește creșterea nivelului de foame acută. Aproximativ 124 milioane de persoane din 51 de țări au fost afectate de insecuritate alimentară acută în 2017, cu 11 milioane de persoane mai mult decât în anul precedent. Creșterea survine în mare parte din cauza unor conflicte noi și a insecurității intensificate în Myanmar, Nigeria de ...

Mai mult »

Studiu: alimentele superprocesate, asociate cu creșterea riscului de cancer

studiu alimente superprocesate cancer

Alimentele superprocesate, cum ar fi mâncărurile instant, snacks-urile și dulciurile, ar putea contribui la apariția cancerului, conform unui nou studiu. Cercetătorii de la Universitatea Sorbona din Paris au analizat dosarele medicale și obieciurile alimentare a aproape 105,000 de adulți, monitorizând 3,300 de produse alimentare. Rezultatele studiului arată că o creștere de 10% în consumul alimentelor superprocesate este asociată cu o ...

Mai mult »

Studiu: dieta vegetariană organică oferă cele mai mari beneficii pentru mediu

dieta vegetariana mediu

O dietă bazată pe fructe și legume este mai prietenoasă față de mediu decât cea bazată pe produse animale, conform unui nou studiu. Cercetătorii francezi au analizat impactul asupra mediului al obiceiurilor alimentare și al sistemelor de producție agricole, adunând informații despre preferințele alimentare și consumul de mâncare ecologică de la mai mult de 34,000 de adulți din Franța. Louise ...

Mai mult »

Calculatorul online care dezvăluie impactul asupra mediului al consumului de carne

calculator carne impact mediu

Meat Blitz-Calculator este un nou calculator online care dezvăluie în detaliu impactul pe care consumul individual de carne îl are asupra mediului, punând în perspectivă cantitatea imensă de resurse folosite pentru a produce carnea. Pornind de la numărul de ani în care utilizatorul a consumat carne și de cantitatea de carne (pasăre, porc și vită) consumată săptămânal, calculatorul oferă date ...

Mai mult »

Permacultură polară: alimente proaspete și economie circulară în regiunea arctică

permacultura polara

Principiile permaculturii pot da roade chiar și în locuri inospitaliere, cum este regiunea arctică. Proiectul Polar Permaculture explorează cu succes moduri de a crește hrană proaspătă în condițiile dure din Arctica. Proiectul a fost început de bucătarul american Benjamin Vidmar. El caută feluri inovatoare de a crește hrană și de a crea o economie circulară în locuri neprimitoare, ca orașul ...

Mai mult »

Alimente organice, crescute sub pământ. Cum arată prima fermă subterană din Paris

Ferma urbana subterana Paris

Ferma subterană La Caverne din Paris este un concept unic care oferă locuitorilor orașului o soluție sustenabilă la problema alimentației urbane. La Caverne va produce anual 54 tone de legume, ciuperci și plante aromatice. La Caverne este o fermă subterană unică aflată în Paris care va oferi locuitorilor legume, ciuperci și plante aromatice proaspete pe tot timpul anului. Ferma este ...

Mai mult »