Mega-orașul Shenzen din China are o flotă de autobuze 100% electrice

in Revista presei 9 January 2018 86 Views

Orașul Shenzen din China a inaugurat de curând noua flotă de peste 16.000 de autobuze electrice, renunțând complet la cele pe bază de combustibili fosili.

shenzen autobuze electrice

 

Autoritățile din Shenzen au construit infrastructura necesară automobilelor electrice. Au fost pregătite 510 stații de încărcare și 8.000 de stâlpi de încărcare pe străzi. Acestea pot încărca peste jumătate din flotă pe zi, iar un autobuz se poate încărca în două ore.

Taxiurile din oraș vor fi și ele electrificate complet până în 2020. 62.5% dintre taxiuri sunt deja electrice.

Beneficii semnificative pentru mediul înconjurător

Autobuzele electrice pot salva cu 72.9% mai multă energie decât cele cu diesel. În aceste condiții, flota din Shenzen va salva aproximativ 345.000 de tone de combustibil pe an, reducând emisiile de carbon cu 1.35 milioane de tone pe an. Cât despre taxiuri, acestea vor salva în jur de 116.000 de tone pe an și vor reduce emisiile cu 453.913 tone.

Mega-orașul Shenzen are peste 12 milioane de locuitori. Este considerat un Silicon Valley al Chinei, adăpostind numeroase companii de internet, start-up-uri, precum și producătorii de mașini electrice BYD. În 2009, a fost ales alături de alte 12 orașe pentru a face parte dintr-un program pilot care adoptă vehicule cu energie regenerabilă.

În 2017, Shenzen a oferit subvenții în valoare de 490 milioane de dolari pentru autobuzele electrice și facilitățile de încărcare.

Flota de autobuze electrice din Shenzen este mai mare decât primele 5 cele mai mari flote din America de Nord combinate.

Despre autor: Ana Moca-Grama

Ana Moca-Grama este din Brașov și a terminat Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. Scrie, face fotografii pe film și visează la o lume în care omul își reîntoarce sufletul către natură.

Comentarii

comentarii